Afspraak

Voordat u bij ons langskomt verzoeken wij u een aantal vragen te beantwoorden over uw klachten medische voorgeschiedenis en persoonlijke omstandigheden.

Download de vragenlijst

Wat u kunt verwachten?

Het liefst houdt niemand er rekening mee, maar geregeld ondervinden mensen schade als gevolg van een ongeluk. Bijvoorbeeld als u uw been hebt gebroken tijdens de wintersportvakantie of een wervel door een aanrijding. Wellicht zit een versleten knie u dwars.

Hoe dan ook, u heeft er last van en ervaart misschien ook een hoop pijn. De specialisten van het NOC zetten hun jarenlange ervaring en opgedane kennis in om uw vervelende situatie te analyseren en vast te leggen in een objectief en deskundig rapport. Zij bekijken hoe groot de schade is die u hebt opgelopen en waar u nog toe in staat bent. Dat gaat over werk, maar ook over uw sociale omstandigheden en over de vraag of u bijvoorbeeld nog kunt zwemmen of tuinieren.

Wat gebeurt er daarna?

De specialisten nemen uitgebreid de tijd om te luisteren naar uw verhaal. Doet u dat liever in het bijzijn van uw partner of een ander familielid dan is dat mogelijk. Daarna bekijken wij onder meer hoe u beweegt en of en waar u pijn ervaart. Dan volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Soms verzamelen wij zelf nieuwe gegevens door foto’s, of een MRI te laten maken of een neuropsychologisch onderzoek te laten verrichten. Daarnaast maken wij gebruik van dossiers van uw behandelaars.

Houd u er rekening mee dat een afspraak bij het NOC langer duurt dan u misschien elders gewend bent: gemiddeld een uur. Daarna volgt er voor ons nog veel werk, bijvoorbeeld door het bestuderen en samenvatten van alle verzamelde informatie. Na een correctieronde ontvangt u dan het conceptrapport ter inzage thuis. Het kost vaak veel tijd, maar wij streven ernaar een rapport over uw situatie binnen enkele maanden af te ronden.